En la recuperació o creació d´habilitats socials la relació amb les altres persones i amb el teixit social són elements imprescindibles per a una relació normalitzada amb un mateix i amb la societat.
Ofereix un conjunt d'activitats socials amb la finalitat d'estimular els usuaris, afavorint iniciatives, desenvolupant diferents activitats i tallers dins d'un marc relacional que permeti recuperar el intercanvi social i les relacions d'amistat, i essent el punt de partida per a la participació en espais i àmbits normalitzats que potenciaran l'autonomia de la persona amb trastorn mental sever.
El club pretén proporcionar una estructura, facilitar suport logístic i motivació, per a la realització i organització d'activitats de lleure que responguin als interessos dels participants i que els posin en relació amb l'entorn i la comunitat.
També pretén contribuir a la millora de la qualitat de vida dels seus membres mitjançant la participació en activitats associades al benestar i satisfacció personal, amb l'objectiu d'estimular els membres del Club perquè ells mateixos siguin els propis gestors del temps de lleure.
El Club Social s'adreça a persones amb diagnòstic de trastorn mental sever, que per raó de la malaltia tenen dificultats de relació i de integració comunitària i els resulta impossible vincular-se a activitats més normalitzades.
El Club Social estaria contraindicat a persones:
Els diagnòstics que estan inclosos dins la categoria de TMS són:
Existeix una repercussió psicosocial en els aspectes:
El Club Social és un punt de referència. El 60% dels usuaris assisteixen de forma regular. D'altres, degut a les seves pròpies limitacions es vinculan de manera intermitent.
Els vincles afectius estan empobrits i estancats com a part dels símptomes de la seva malaltia. Els lligams de relació dins l'espai del Club s'assoleixen de forma satisfactòria, treballant molt la cohesió de grup, mitjançant el desenvolupament d'activitats i tallers.
L'adquisició d'habilitats socials es treballa de forma transversal i intrínseca en totes les activitats que es porten a terme i especialment en aquelles situacions que afavoreixen la integració a la comunitat.
L'autonomia personal es tracta des de la vessant social; el fet de saber desenvolupar-se en el seu entorn més proper i fer-se'n càrrec de les activitats pròpies de la vida diària (higiene personal i aspecte físic; control d'adhesió al tractament; vinculació al CSMA, etc).
Els aspectes cognitius i funcionals es treballen en els tallers durant la setmana.
L'activitat del club social es porta a terme majoritàriament en horari de tarda, amb alguna excepció com és ara el taller de ping-pong que es realitza el dijous mati de 10'30 fins a les 12 h.
A les tardes l'horari és de dilluns a divendres de 16'30 h. fins a 19'30 h. En aquesta franja es desenvolupen les activitats internes amb suport de les professionals.
Els caps de setmana hi ha un repertori d'activitats d'oci i culturals, amb un horari flexible, depenent de l'activitat. Són les activitats anomenades "Activitats externes amb suport de les professionals".
Mossèn Cinto Verdaguer, 53 bxs.
El Masnou, 08320 Barcelona
Tel 93 5404338 Fax: 93 540 52 48
esquima@telefonica.net